SK » Posolstvá»


Miluj Ma v absolútnom tichu

31. máj 1987

(Nedeľa.)

Vassula, príď Ma prijímať;1 budem tu, urob Mi radosť, príď Ma navštíviť! povedz, že si Mojou, nech to počujem;

Som Tvojou, Ježišu, a milujem Ťa.

pretože roky, Vassula, som čakal na tieto slová; teraz Ma miluj, keď si Mojou;

Nauč ma milovať Ťa tak, ako si praješ.

dôveruj Mi, naučím

(Neskôr.)

(Stále žasnem, ako sa moja ruka pohybuje ...)

Vieš to? Ježišu?

viem, ale či nie som Všemohúci? Vassula, buď pokojná, buď kľudná, buď uvoľnená, ako Ja

(Dvakrát som bola prerušená počas písania mojím synom, ktorý prichádzajúc dnu buchol dverami, atď. Cítila som sa znepokojená! Príliš veľa hluku.)

miluj Ma, odpovedz Mi!

Milujem Ťa, milujem Ťa, Pane!

nikdy Ma nenahrádzaj! maj Ma na prvom mieste, najprv sa obráť tvárou ku Mne a zostaň obrátená tvárou ku Mne navždy; buď ako zrkadlo, odrazom Mňa Samého, nikdy nehľadaj iných, len Mňa, nikdy nehľadaj svoje staré zvyky tvojho predchádzajúceho života; Ja som Svätý a Pán, Ja a ty sme teraz jedno a chcem si ťa podržať pre Seba a na večnosť; pokoruj sa, uč sa odo Mňa, maj túžbu len po Mne; dýchaj pre Mňa; neobzeraj sa už napravo ani naľavo, stále choď priamo, milovaná, dovoľ Mi disponovať tebou, drž sa Ma, uchvacuj Ma svojou jednoduchosťou v slovách, jednoduchosť Ma očarúva, hovor Mi svoje slová, nechaj Ma počuť ich znovu, povedz Mi: "milujem Ťa, Ježišu, Ty si moja radosť, môj dych, môj pokoj, svetlo mojich očí, môj úsmev,"

dcéra, okrem toho by si Mi urobila radosť, keby si si našla čas na premýšľanie a rozjímanie; odteraz Ma budeš hľadať v tichu, milovať Ma v absolútnom tichu, modliť sa v tichosti, vchádzať do Môjho Duchovného Sveta v tichu2 odmeň Ma teraz; milujem ťa; uctievaj Ma tým, že sa Mi daruješ, nerob Ma nespokojným; buď Mojou milovanou, hovor!

Ako, Pane, mlčky?

v tichosti hľadiac na Mňa, chcem, aby si ešte zostala pokojná, bez akéhokoľvek zasahovania, hľadaj Ma v tichosti

Bez akéhokoľvek vyrušovania?

vôbec žiadneho túž po tichu;

Ježišu, ako by som mohla nájsť toto ticho v rodine? Je to takmer nemožné!

dám ti ho; je Mi ťa ľúto, Vassula! Môj zvyšok, Moja myrha, Moja láska, čo pre teba neurobím! Moje Srdce sa napĺňa súcitom pre tvoju úbohosťa tvoje pády; Ja, Pán, ti pomôžem - nikdy sa necíť opustená alebo nemilovaná;

vieš, ako som cítil vtedy, keď si sa cítila tak nemilovaná?

Kde to bolo?

v Mojom kostole3

Nie, Pane.

cítil som sa znovu ukrižovaný, doráňaný, zbičovaný, opľuvaný, znovu pribitý Vassula, ako ťa milujem; pomôž Mi znovu oživiť Moju Cirkev; pomôž Mi tým, že Mi dovolíš používať ťa; odvahu, dcéra, odvahu!

Ježišu, nevedela som, že to všetko by Ťa zranilo, myslím, môj pocit, že som nemilovaná.

nie, nevedela si to, ani to, že nikdy neodmietnem nikoho, kto ku Mne príde som Láska a Láska je pre všetkých, aj keby boli akokoľvek zlí


1 volanie k Svätému Prijímaniu
2 neustála modlitba
3 Po tom, čo mi bolo povedané, že niekedy Ježiš koná tak, že odmietne ľudí a môže zavrieť dvere pred nimi. (V hádke, ktorú som mala s jedným kňazom, ktorý mi dal čítať úryvok o Kanaanejskej žene, ktorú On odmietol. Ale nakoniec ju On neodmietol, len ju vyzval, aby prejavila svoju vieru – avšak to som ja nevedela, a kňaz, ktorý mi ukázal tento úryvok, mi nedovolil dočítať do konca.) Keďže som predtým chodievala k Svätému Prijímaniu, diskusia s kňazom zanechala vo mne pocit, že som vzala niečo nedovolené a porušila všetky zákony Katolíckej Cirkvi; a že som vzala niečo bez dovolenia, a teda som veľmi zlá. Keď som šla nasledujúcu nedeľu do kostola, stála som pri dverách, aby som bola napoly vonku (pretože som sa tam cítila nežiadúca) a pretože som verila, že som zlá, a že Boh sa na mňa veľmi hnevá, nešla som dopredu s inými k Sv. Prijímaniu z obavy, aby som ešte viac nezhoršovala svoju situáciu.


PREDCHÁDZAJÚCE   -   INDEX   -   NASLEDUJÚCE


 

 
Chronologické radenie
Zoznam všetkých posolstiev radený chronologicky

Abecedné radenie
Zoznam všetkých posolstiev radený abecedne

Chronologické radenie rukopisov
Chronologicky radený zoznam všetkých posolstiev s odkazmi na ich rukopisy

Ďalšie prijaté posolstvá
Niekoľko posolstiev ktoré boli zverejnené po 'Ódach Najsvätejšej Trojice' - posledných publikovaných posolstvách z roku 2003

Môj anjel Daniel
Začiatok posolstiev kedy Vassula hovorí so svojím strážnym anjelom Danielom

Rukopisy posolstiev
Vassuline deníky s ručne písanými posolstvami (externý link)

Vyhľadávanie v posolstvách
Vyhľadávanie v texte posolstiev

 


Úvod Špiritualita Jednota cirkvi Medzináboženský dialóg Misie Beth Myriam Svedectvá Bibliografia Aktuality Kontakt
© Vassula Rydén 1986 All Rights Reserved