SK » Posolstvá»


Nakoniec Ma každý bude uctievať

18. január 1993

(Sacramento)

(Dnes sú moje narodeniny a prvý deň týždňa Jednoty kresťanov. Kedysi to bol tiež sviatok Petrovho Stolca. Dnes som bola pozvaná samým svätým biskupom Francis A. Quinn, aby som prehovorila v Katedrále Najsvätejšej Sviatosti. Popoludní, tesne pred mojím stretnutím, mi ľudia, ktorí ma pozvali, ponúkli darček. Keď som ho uvidela, cítila som, že prichádza od Ježiša. Pretože mi 21. októbra 1992 povedal tieto slová: ... "raduj sa a jasaj, pretože ti na oplátku podám Svoj Kalich ... chcem priviesť jeden národ za druhým, aby žili v Mojom tieni a uverili, že Ma poslal Otec; áno, príde Deň, kedy všetci pozemskí vládcovia, mocnári a velitelia, bohatí a vplyvní ľudia, všetko obyvateľstvo Ma uzná ako Krista, Syna Živého Boha a na každom mieste ľudia s úctou zdvihnú ruky v modlitbe a v klaňaní, všetci jedným hlasom a srdcom ..." a práve to mi dávali: pozlátený kalich. Boli na ňom vyryté tieto slová:

Aby všetci boli jedno
Sviatok Jednoty Kresťanov
18. januára 1993

Potom tí dvaja biskupi, ktorí boli prítomní, po mojej prednáške celebrovali sv. omšu. V katedrále spieval zbor a všetko bolo majestátne. Použili pri tejto Omši za Jednotu môj kalich, konsekrujúc v ňom Drahocennú Ježišovu Krv.

Keď som hovorila v katedrále a pozorovala som davy, ktoré sa tam tiesnili, odhadom 1800 ľudí, bolo mi smutno. Bola som tam poslaná Pánom, aby som hovorila o jednote a predo mnou bolo snáď 98% rímskych katolíkov; „ale z ľudí môjho národa1 so mnou nebol ani jeden.“ - Dokonca aj moslimovia a Židia boli v katedrále .... ale Pán odložil Svoje prekvapenie-darček pre mňa k narodeninám na neskôr. Tesne pred Omšou prišiel pravoslávny kňaz so svojím asistentom. Požiadal, aby so mnou mohol hovoriť po Omši. Stretli sme sa v sakristii a ja som pochopila, čo mi Pán povedal: "Rusko bude krajinou, ktorá Ma najviac oslávi;" Bol to ruský pravoslávny kňaz ...

V temnote nášho rozdelenia bude žiariť drobunký lúč nádeje jednoty. Týmto svetielkom nádeje je Rusko. Jednota príde skrze Rusko a ono bude oslavovať Boha! Povedala som ruskému kňazovi, že bol mojím darčekom k narodeninám od Ježiša. Volá sa P. Vassili, a to je mužská forma môjho mena Vassula.

Ďalším znamením, že jednota príde prostredníctvom Ruska, bolo, že keď som prosila Pána, aby vybral úvodnú modlitbu, On si vybral modlitbu ruského kňaza: P. Sergeja Bulgakova. Požiadal ma, aby som náhodne otvorila knihu a oči mi padli na modlitbu, ktorú som písala 29. decembra 1989. Tu je to znovu:

"Ó Ježišu Kriste,
náš Pán a Spasiteľ, 
sľúbil si, že budeš s nami prebývať stále. 
Voláš všetkých kresťanov, 
aby prišli a mali účasť na Tvojom Tele a Krvi, 
ale naše viny nás rozdelili a nemáme silu 
zúčastňovať sa spolu na Tvojej Svätej Eucharistii. 

Vyznávame tento svoj hriech  
a prosíme Ťa, odpusť nám
a pomôž nám slúžiť cestám zmierenia
podľa Tvojej Vôle. 
Zapáľ naše srdcia ohňom Svätého Ducha, 
daj nám ducha múdrosti a viery, 
odvahy a trpezlivosti, 
pokory a pevnosti, 
lásky a kajúcnosti, 
skrze modlitby Preblahoslavenej Matky Božej
a všetkých svätých. 
Amen.")


1 gréckopravoslávnych (počula som, že grécky biskup zakázal gréckopravoslávnym chodiť na moje stretnutia)



Chronologické radenie
Zoznam všetkých posolstiev radený chronologicky

Abecedné radenie
Zoznam všetkých posolstiev radený abecedne

Chronologické radenie rukopisov
Chronologicky radený zoznam všetkých posolstiev s odkazmi na ich rukopisy

Ďalšie prijaté posolstvá
Niekoľko posolstiev ktoré boli zverejnené po 'Ódach Najsvätejšej Trojice' - posledných publikovaných posolstvách z roku 2003

Môj anjel Daniel
Začiatok posolstiev kedy Vassula hovorí so svojím strážnym anjelom Danielom

Rukopisy posolstiev
Vassuline deníky s ručne písanými posolstvami (externý link)

Vyhľadávanie v posolstvách
Vyhľadávanie v texte posolstiev


Úvod Špiritualita Jednota cirkvi Medzináboženský dialóg Misie Beth Myriam Svedectvá Bibliografia Aktuality Kontakt
© Vassula Rydén 1986 All Rights Reserved